وبمسترها در جشنواره دیوانه وار اوکسین ادز هر کلیک 600 ریال
وبمسترها در جشنواره دیوانه وار اوکسین ادز هر کلیک 600 ریال
رتبه سنج گوگل معرفی رشته مهندسی معدن - Media Center
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  Media Center
وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
کل بازدیدهای وبلاگ
334633
بازدیدهای امروز وبلاگ
258
بازدیدهای دیروز وبلاگ
204
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[  Atom  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

درباره خودم
Media Center
لوگوی وبلاگ
Media Center
فهرست موضوعی یادداشت ها
crossfade Pure . pure love . آرش . انتخابات ایران . تابستان. بازی . فیلم. .
بایگانی
فروردین 1387
پاییز 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پیوندهای روزانه

همه چیز [65]
lovely [48]
[آرشیو(2)]

لینک دوستان

عبور
همه چیز...
توکـــــل بــــــه خــــــدا
professional موبایل ، کامپیوتر، موزیک
اس ام اس و مطالب طنز و عکس‏های متحرک
موزیک رپ فارسی
پیمان
دلداده

لوگوی دوستان















اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   Armin  

عنوان متن معرفی رشته مهندسی معدن سه شنبه 87 شهریور 19  ساعت 8:12 عصر

آشنایی با رشته مهندسی معدن

مهندسی معدن مجموعه علوم و فنونی است که از اکتشاف یک کانسار (ذخیره معدنی با ارزش اقتصادی) آغاز و تا فرآوری آن ادامه می‌یابد. این رشته قدیمی‌ترین رشته مهندسی دانشگاهی است و در انگلستان پایه گذارده شده‌است. به علت شرایط سخت کاری, یکی از ?? حرفه دشوار جهان شناخته شده است. مهندسی معدن دارای ? گرایش اصلی استخراج و اکتشاف و ?? گرایش تخصصی مانند ابزار - ماشین آلات - حفاری, مکانیک سنگ, و.. می‌شود. مراحل این رشته عبارت‌اند از:

  • ?-پی جویی
  • ?-اکتشاف
  • ?-استخراج
  • ?-فرآوری

اکتشاف کانسارها شامل اکتشاف مقدماتی، نیمه تفصیلی و تفصیلی است با پایان هر مرحله از اکتشاف مهندسان اکتشاف با توجه به افزایش و یا کاهش احتمالات کشف و برآورد هزینه‌های انجام شده و قابل پیش بینی در مورد ادامه اکتشاف تصمیم می‌گیرند.


هر چند این دانش یکی از دشوارترین دانش‌ها به لحاظ کاربرد است , اما به علت ارتباط نزدیک با طبیعت و در عین حال بهره گیری از فنون مهندسی از جذابترین علوم می‌باشد.

استخراج معادن با توجه به فاکتورهای بسیاری نظیر شرایط اقتصادی و فنی و قابلیت دسترسی به کانسار و... به دو صورت کلی روباز و زیر زمینی انجام می‌گیرد.

معدنکاری روباز تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که دیگر استخراج به صورت روباز به صرفه نباشد و پس از آن استخراج به روش زیر زمینی صورت می‌گیرد.

در ایران دانشگاههای مختلفی ارائه دهنده رشته مهندسی معدن در مقاطع کارشناسی ؛ کارشناسی ارشد و دکترا می‌باشد که می ‌توان به دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛دانشگاه صنعتی سهند تبریز; دانشگاه باهنر کرمان ; دانشگاه صنعتی اصفهان; دانشگاه بیرجند; دانشگاه ارومیه; دانشگاه شاهرود؛ دانشگاه تهران; دانشگاه ازاد اسلامی تهران جنوب ؛دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود ،دانشگاه آزاد اسلامی محلات ، دانشگاه آزاد اسلامی میمه و... اشاره کرد.

دروس رشته مهندسی معدن

در این قسمت به معرفی دروس رشته مهندسی معدن (استخراج) می پردازم.
در این رشته مابا درس هایی از جمله نقشه کشی صنعتی؛ اجزای ماشین؛ استاتیک ؛ دینامیک ؛ مقاومت مصالح ؛ مکانیک سیالات ؛ مبانی مهندسی برق ؛ نقشه برداری عمومی ؛
عملیات نقشه برداری ؛ نقشه برداری معدن ؛ ماشین های حرارتی ؛ زمین شناسی عمومی ؛ بازدید زمین شناسی ؛ زمین شناسی ساختمانی ؛ زمین شناسی اقتصادی ؛ کانی شناسی ؛ سنگ شناسی ؛ برداشت زمین شناسی ؛ شیمی فیزیک ؛ کارتو گرافی و فتوژئولوژی؛ اصول اکتشاف و ارزیابی ذخایر ؛ بازدید معدن ؛ چالزنی و آتشباری ؛ حفر چاه و تونل ؛ ترابری در معدن؛
مکانیک سنگ ؛ نگهداری در معدن ؛ تهویه در معادن ؛ روش های استخراج روباز ؛ روش های استخراج زیر زمینی ؛ آبکشی در معادن کانه آرایی ؛ اقتصاد معدنی ؛ خدمات فنی در معادن ؛ اصول طراحی معادن آشنا می شویم . این دروس جزو دروس اختصاصی معدن است .
درئس پایه این رشته عبارت اند از : ریاضیات ?.?معادلات دیفرانسیل ؛ آمار و احتمالات مهندسی؛ برنامه نویسی کامپیوتر ؛ فیزیک ?.?.?؛آزمایشگاه فیزیک ?.?؛ محاسبات عددی ؛ شیمی عمومی و آزمایشگاه شیمی عمومی می باشد. دروس عمومی هم که در بین تمام رشته ها مشترک است. علاوه بر این ها این رشته دارای دو کارگاه ؛ دو کارآموزی و یک پروژه است.
در زیر بعضی از دروس بالا را هر چند مختصر برای آشنایی بیشتر شما شرح خواهم داد :
آبکشی در معادن : چون تمام تونل های راه ؛ مترو ؛ انتقال آب و تونل های معدنی در دل کوه و یا زیر زمین می باشد باید روش هایی اتخاذ شود که از نفوذ آب جلو گیری شود این درس به این مطالب می پردازد.
نگهداری در معادن : به مجوعه عملیاتی که برای جلوگیری از ریزش کوه و سنگ در داخل تونل است می پردازد.
حفر چاه و تونل : به نحوه احداث تونل ها می پردازد.
چالزنی و آتشباری : به شناخت و مطالعه مواد منفجره و همچنین
نحوه استفاده از آن ها و زدن چال ها می پردازد.
ترابری در معادن : این درس به مسائلی در ضمینه روش های حمل و نقل مواد معدنی و باطله و همچنین تجهیزات معدنی به صورت افقی یا قائم می پردازد

  نظرات شما  ( )


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

فول آلبوم های آرش
[عناوین آرشیوشده]


 

Powered by : پارسی بلاگ
Template Designed By : MehDJ